Sarfsalö-Åttanista odotettavissa kuuma hellejuoksu – Osallistujamäärä ylittänee sadan juoksijan rajan

Uutiset
25.7.2019 16:05
Puolimaraton-kilpailu Sarfsalö-Åttan juostaan sääennusteiden mukaan helteisessä säässä aivan kuten viime vuonnakin. Järjestäjät odottavat lauantaiseen kisaan hieman yli sataa osallistujaa.

Puolimaraton-kilpailu Sarfsalö-Åttan juostaan sääennusteiden mukaan helteisessä säässä aivan kuten viime vuonnakin. Järjestäjät odottavat lauantaiseen kisaan hieman yli sataa osallistujaa.

Sarfsalö Ungdomsförening

LO­VII­SA, SAR­VI­SA­LO Le­gen­daa­ri­nen ja myös pe­rin­tei­käs Sarf­sa­lö-Åt­tan -ni­mi­nen puo­li­ma­ra­ton jär­jes­te­tään jo 17. ker­ran Här­kä­pään ky­läs­sä tu­le­va­na lau­an­tai­na.

Läh­tö ja maa­li ovat ta­val­li­seen ta­paan Ljun­gar­sin seu­ra­ta­lol­la.

– Tä­män men­nes­sä (tors­tai­na kel­lo 12 men­nes­sä) en­nak­koil­moit­tau­tu­mi­sia on noin 70. Sen pe­rus­teel­la on syy­tä us­koa, et­tä myös tänä vuon­na läh­tö­vii­val­la on yli 100 osal­lis­tu­jaa, sar­vi­sa­lo­lai­nen Staf­fan Björ­kell ker­too.

Hä­nen mu­kaan kil­pai­lus­sa oli vii­me vuon­na 98 osal­lis­tu­jaa.

– Sil­loin oli sa­man­lai­nen sää kuin nyt on en­nus­tet­tu. Hel­tees­tä joh­tu­en us­kom­me, et­tä osal­lis­tu­ja­mää­rä on sa­mois­sa kuin vii­me ke­sä­nä, Björ­kell jat­kaa.

Ki­sa­toi­mis­to avau­tuu lau­an­tai­na kel­lo 12.30.

– Pai­kan pääl­lä voi siis il­moit­tau­tua mu­kaan. Ja vie­lä eh­tii puo­li­sen tun­tia en­nen start­tia, Björ­kell muis­tut­taa.

Pa­ri­juok­su saa­vut­ta­nut suo­si­o­ta

Par­haim­mil­laan hei­nä­kui­sen puo­li­ma­ra­to­nin on juok­sut noin 150 kil­pai­li­jaa.

– Vii­me vuo­si­na pa­ri­juok­sun suo­sio on nous­sut, mikä on kil­pai­lun 17-vuo­ti­ses­sa his­to­ri­as­sa suu­rin muu­tos. Pa­ri­juok­su on toi­saal­ta myös vä­hen­tä­nyt osal­lis­tu­jien ko­ko­nais­mää­rää, kil­pai­lun juon­ta­ja­na toi­mi­va Björ­kell sa­noo.

Hen­ki­lö­koh­tai­siin sar­joi­hin osal­lis­tu­vat juok­se­vat 21 ki­lo­met­rin mat­kan.

– Pa­ri­juok­sus­sa mat­ka on ja­et­tu 14 ja 7 ki­lo­met­riin. Näin pa­ris­ta pa­rem­mas­sa kun­nos­sa voi juos­ta pi­dem­män eta­pin ja ly­hy­em­pi mat­ka jää huo­no­kun­toi­sem­mal­le, Björ­kell vink­kaa.

Reit­ti kat­taa käy­tän­nös­sä koko Sar­vi­sa­lon saa­ren. Koko mat­ka muo­dos­taa kar­tal­la kah­dek­sik­ko-ku­vi­on, mis­tä juon­taa kil­pai­lun ruot­sin­kie­li­nen nimi.

Ke­sä­a­suk­kaat kek­si­vät ide­an puo­limara­to­nis­ta

Sarf­sa­lö-Åt­tan sai al­kun­sa, kun Sar­vi­sa­lon ke­sä­a­suk­kaat Ro­bin Berg­heim ja Mats von Weis­sen­berg kek­si­vät jär­jes­tää juok­su­ta­pah­tu­man

– He kut­sui­vat ys­tä­vi­ään ja tut­ta­vi­aan juok­se­maan ja pi­tä­mään haus­kaa. Ta­pah­tu­ma kas­voi ja muu­ta­man vuo­den ku­lut­tua Sarf­sa­lö Ung­doms­fö­re­ning ot­ti jär­jes­te­lyt hal­tuun­sa, Björ­kell taus­toit­taa.

Hä­nen tun­tu­man mu­kaan juok­su­har­ras­tus on täl­lä het­kel­lä jon­kin­lai­ses­sa su­van­to­vai­hees­sa.

– Har­ras­tuk­sen suo­sio oli hui­pus­saan 5–7 vuot­ta sit­ten, jol­loin myös juok­su­kil­pai­lui­hin osal­lis­tut­tiin, Björ­kell jat­kaa.

To­sin hän sa­maan hen­gen­ve­toon muis­tut­taa, et­tä juok­su­ta­pah­tu­mia itäi­sel­lä Uu­del­la­maal­la­kin edel­leen jär­jes­te­tään, ja nos­taa Sarf­sa­lö-Åt­ta­nin li­säk­si muun mu­as­sa Ves­sö-run­da­nin Por­voos­sa ja Hitå Run­tin Si­poos­sa.

Sarf­sa­lö-Åt­tan -puo­li­ma­ra­ton start­taa Ljun­gar­sin seu­ra­ta­lol­ta (Sar­vi­sa­lon­tie 1164) Lo­vii­san Sar­vi­sa­los­ta lau­an­tai­na 27.7. kel­lo 14.

»» Li­sä­tie­toa (muun mu­as­sa ti­las­to­ja, reit­ti ja kar­tat) saa ta­pah­tu­man verk­ko­si­vul­ta